Wordt Jacky Mathijssen trainer van FC Timisoara?

Wijkt Jacky Mathijssen amper een maand na zijn mislukt Brugs avontuur uit naar, godbetert, Roemenië? Het kan. Gisterenochtend reisde de 45-jarige Limburgse coach af naar Timisoara.

kscherpenberg

Daar begonnen in de namiddag de onderhandelingen met de clubleiding van het plaatselijke FC Timisoara. FC Timisoara is de huidige vicekampioen van Roemenië en is gekwalificeerd voor de derde voorronde van de Champions League.

Paars

Desondanks ontsloeg het een kleine maand geleden zijn coach Gavril Balint. Die werd het slachtoffer van een 1-2 thuisnederlaag tegen de latere landskampioen Unirea Urziceni. Balint werd tijdelijk opgevolgd door zijn assistent Valentin Velcea.

Aan de kwalificatie voor de CL van FC Timisoara hangt trouwens een leuk verhaal vast. In Roemenië zijn er twee clubs die allebei claimen de echte, historische club uit Timisoara te zijn: eersteklasser FC en derdeklasser Politechnica.

De Roemeense bond trok partij voor Politechnica en eiste dat FC zijn paarse uitrusting zou afzweren. Toen dat niet gebeurde, kreeg FC in september 2008 zes punten in mindering.

De zaak werd vervolgens voor het Internationaal Sporttribunaal TAS gebracht en daar haalde FC zijn slag thuis. Het was plots zes punten rijker en blies de titelstrijd nieuw leven in. Maar uiteindelijk trok Unirea toch aan het langste eind.

RCo

MEER OVER Jacky Mathijssen

Meer sportnieuws