Ryan Donk dicht bij Club Brugge

Gisteren kwam de 23-jarige Ryan Donk in Brugge onderhandelen en een medische keuring afleggen, maar ondanks de positieve evolutie werd er nog geen definitief akkoord bereikt. Als Donk vandaag, zoals verwacht, zijn handtekening zet, dan heeft Club Brugge zijn grootste prioriteit ingevuld.

kscherpenberg

De sportieve leiding wilde absoluut een centrale verdediger aan de selectie toevoegen en de nieuwe trainer Adrie Koster geeft de voorkeur aan een Nederlandstalige speler. Bovendien kent Koster Donk heel goed, want beiden werkten ruim een jaar samen bij RKC Waalwijk.

Koeman

AZ haalde hem in 2006 naar Alkmaar maar begin vorig seizoen verloor Donk zijn basisplaats bij Louis Van Gaal, waarna hij uitgeleend werd aan West Bromwich Albion, de club van Carl Hoefkens.

Het avontuur in de Premier League was geen doorslaand succes, want West Brom degradeerde en Donk kon zich niet ontpoppen tot een vast titularis. Deze zomer keerde hij dus terug naar AZ, maar aangezien de nieuwe trainer Ronald Koeman ook de voorkeur geeft aan Jaliens, kon Donk zich verzoenen met een transfer naar Club.

Meer voetbalnieuws