Matroesjkaverhaal in paaldansbar Hazenpad

Freelancehoeren of gedwongen prostitutie? Daarover buigt de rechter zich.

Het centrum voor gelijkheid van Kansen en Rascismebestrijding stelde zich gisteren burgerlijke partij in een zaak tegen de bekende Herentalse bar ’t Hazenpad, op de Lierseweg, de beruchte Chaussée d’Amour tussen Herentals en Grobbendonk. Volgens het centrum werden Roemeense meisjes onder valse voorwendsels naar de bar gelokt en verplicht zich daar te prostitueren. Mensenhandel heet dat.

“Daar zijn geen bewijzen voor. Die vrouwen deden dat vrijwillig. Ze reizen van het ene bordeel naar het andere”, pleitte meester Jef Van Looy voor de toenmalige uitbater van de kroeg, Frans L. Bij een inval van de politie op 16 maart 2002 troffen de speurders er alvast veel zwartwerkers aan. Het personeelsregister vonden ze onder de dampkap. Bleek ook dat de kroegbaas het niet zo nauw nam met het rechtsgeldig tappen van champagne, wijn en sterke drank. Daarom stonden ook een aantal Kempense brouwers, die aan de bar leverden, mee terecht voor btw-fraude.

In het mensenhandeldossier merkte een advocaat van medeverdachte Lucas V.D., de man die de vrouwen vanuit Roemenië naar Herentals bracht, nog op dat zijn cliënt al eerder is vervolgd voor de betichting van organiseren van prostitutie, maar daarvoor werd vrijgesproken. “Dit is een parallel dossier”, zei de advocaat. “Dat kan dus niet.” Vonnis in het najaar.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio