20.000 vrolijke snoeten op Pennenzakkenrock

Alleen maar vrolijke snoeten op de vijftiende editie van Pennenzakkenrock. Daar sloten 20.000 jonge bezoekers het schooljaar donderdag in stijl af.

Pennenzakkenrock is een begrip bij de jeugd. Wie het nog nooit mocht meemaken, mist een mooi staaltje onvervalste kinderpret. Zelfs urenlange busreizen zijn snel vergeten bij het zien van zoveel mogelijkheden om er een megacoole dag van te maken. Voor iedereen viel er donderdag op en rond het witte zandstrand van het Molse Zilvermeer wel iets te beleven.

Braden

Luieriken konden zich op een handdoekje nestelen om te braden in de volle zon. De actievelingen genoten van klimmuren, opblaasbare megaconstructies, volksdans zoals op de Chiro of een plons in het koele water; als kon en alles mocht. Op de twee podia gaven de artiesten er intussen een stevige lap op.

Sam Gooris bracht al van ’s morgens vroeg de massa op temperatuur, Sandrine zwaaide het jonge grut naar huis. Tussendoor maakten Stan Van Samang, The Ditch en heel wat anderen het mooie weer op het hoofdpodium.

Uitloper

De organisatie kan terugblikken op een geslaagde vijftiende editie, die uitliep in de viering van 50 jaar Zilvermeer, met gratis optredens van Gorki en Clouseau en een spetterend vuurwerk als afsluiter.

NECA

MEER OVER Pennenzakkenrock

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio