Aperitiefconcert vuurdoop voor Similare

In Dendermonde zag een paar maanden terug het vocaal ensemble Similare het licht. Zondag ondergaan ze hun vuurdoop met een eerste aperitiefconcert.

rmoortgat_fr

"Eigenlijk zijn we echt een beginnend ensemble", vertelt Jan Verhofstadt, die zelf toch al enige jaren zangervaring bij andere ensembles. "We hadden onze eerste repetitie pas op 11 maart van dit jaar. Toch hebben we de pretentie om op ons eerste concert al kwaliteit te brengen, want we streven een hoog artistiek niveau na. Ook variatie moet een aantrekkingskracht worden van onze vereniging."

De leden van Similare laten hun stembanden trillen voor verschillende soorten zang. Oud-middeleeuws, gospel, renaissance, liturgisch, musical, kerstliederen, profaan, modern, klassiek noch jazz gaan ze uit de weg. "Natuurlijk past niet alles samen in eenzelfde concert", luidt het. "Maar we kunnen al die genres wel aan. De vocale stukken kunnen a capella gezongen zijn of met begeleiding van een piano of andere instrumenten. Soms zorgen onze eigen mensen voor deze begeleiding."

Afwisseling

"In een concert kunnen we deze zang vermengen met louter instrumentale stukken. We wisselen ook graag af wat de zang betreft: de hele groep, een kleine bezetting of solo."

De zangers plannen om elk jaar meerdere concerten te geven en daarbij mogen zeker kerstconcerten niet ontbreken. Ook voor begrafenismissen of huwelijksmissen hebben ze een repertorium klaar. Momenteel zijn er zes sopranen, vijf alten, drie tenoren en vijf bassen. "Ons aperitiefconcert staat in het teken van Vakantiekriebels", verklapt Jan Verhofstadt. "Dirigent Frederik Meireson leidt ons in goeie banen. Mensen die ons graag vervoegen, moeten wel een opleiding notenleer genoten hebben."

RaMo

Het debuutconcert op 28 juni start om 11u in de kapel van het Sint-Vincentiusinstituut in Dendermonde. Kaarten kosten 10 euro en daarin is het aperitief inbegrepen.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio