Michael Jackson overleden na hartstilstand

Popster Michael Jackson werd donderdag rond kwart na één lokale tijd geveld door een hartstilstand. Zijn persoonlijke arts, die op dat moment aanwezig was in zijn huis in LA, probeerde de zanger te reanimeren. Vlak daarop werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, terwijl ambulanciers zijn hart opnieuw op gang probeerden te krijgen.

Autopsie

Verscheidene websites publiceerden meteen daarop dat de popster dood zou zijn, en niet veel later volgde ook de bevestiging dat de zanger overleden was. “Mijn broer, de legendarische ‘King of Pop’, is gestorven rond half drie (lokale tijd, red.). Michael heeft thuis een hartstilstand gehad, de oorzaak daarvan is niet bekend tot na de autopsie”, sprak een duidelijk geëmotioneerde Jermaine Jackson.

“Spoedartsen hebben geprobeerd hem in een kunstmatige coma te brengen, maar dat is niet gelukt”, aldus Jermaine, die samen met broer Randy en zus La Toya aanwezig was in het hospitaal. Joe Jackson zou op weg geweest zijn uit Las Vegas

Helicopter

Aan het ziekenhuis van Los Angeles stroomde intussen een mensenmassa toe. Het lichaam van Michael Jackson werd enkele uren later per helicopter weggevoerd, waarna het bij de landing in een ziekenwagen werd gelegd en naar de lijkschouwer werd gebracht.

Later vandaag moet een autopsie uitsluitsel brengen over de oorzaak van de hartstilstand. Geruchten gaan de ronde dat de popster teveel medicamenten zou genomen hebben.

”Inspiratie voor het leven”

Intussen wordt geschokt gereageerd op het plotse overlijden van de de wereldster. Zijn ex-vrouw Lisa Marie Presley noemt de dood van haar ex-man intriest en is heart broken, Britney Spears noemt hem “een inspiratie voor het leven” en keek ernaar uit zijn show te zien in Londen. “Ik ben er helemaal kapot van”, liet La Spears noteren.