Het weer voor vrijdag 26 juni

Het weer voor vrijdag 26 juni

Vakantie

Het weer voor vrijdag 26 juni

Print

Vrijdag wordt het drukkend warm. De maxima kunnen oplopen naar 29°C in het centrum van Limburg. Boven de zandgronden van de Kempen kan het gerust tropisch heet worden met dus een temperatuur boven 30°C. Rond de middag vormen er zich stapelwolken en een aantal van die stapelwolken kan ontaarden in een warmteonweer.

Er staat weinig wind waardoor zo'n bui lang boven eenzelfde gebied kan blijven hangen en dus ook flink wat neerslag kan achterlaten. In de loop van de avond wordt het overal droog.

Zaterdag neemt na een zwoele nacht met minima rond 17°C de onweersdreiging alweer snel toe. Voormiddag kan het nog meevallen maar zeker vanaf de middag komen talrijke onweersbuien tot ontwikkeling. Er is daarbij kans op hagel en wateroverlast. Vanwege de buien en vele stapelwolken krijgt de zon minder ruimte om alles op te warmen en blijven de maxima toch wel enkele graden verwijderd van de grens van 30°C.

Op zondag krijgt de zon dan weer wat meer ruimte waardoor de temperatuur weer naar ongeveer 29°C kan oplopen. Vooral namiddag is er opnieuw kans op enkele onweerachtige buien maar de buien zullen minder in aantal zijn in vergelijking met zaterdag. Het gaat dan ook weer iets harder waaien uit noordoostelijke richting.

Maandag verandert er nauwelijks iets. Voormiddag zijn er eerste brede zonnige perioden. Namiddag ontstaan er stapelwolken en kan er opnieuw een warmteonweer ontstaan. De temperaturen kunnen oplopen tot 30°C.

Dinsdag en woensdag blijft het tropisch zomerweer met maxima rond of zelfs boven 30°C. Er komen zonnige perioden voor maar van tijd tot tijd kan er ook een onweer tot ontwikkeling komen.

Van een duidelijke afkoeling is ook op langere termijn geen spoor te bekennen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN