Zangeres en presentatrice Yasmine (37) stapt uit het leven

Zangeres en presentatrice Yasmine is op 37-jarige leeftijd overleden. Ze maakte zelf een einde aan haar leven.

ssimons

Yasmine, wiens echte naam Hilde Rens is, werd op 3 maart 1972 geboren in Kontich. Ze raakte in Vlaanderen bekend als zangeres en presentatrice.

In 1991 debuteerde Yasmine als zangeres met de cd 'Mooi zo'. Onlangs trok ze nog langs theaters en festivals met vertaalde liedjes van Leonard Cohen.

Omroepster

Haar tv-carrière startte ze bij vtm. Ze presenteerde er onder meer 'Tien om te zien'. In 1998 stond ze als VJ mee aan de wieg van TMF Vlaanderen. Nadien ging Yasmine aan de slag bij de VRT, waar ze op één het showbizzprogramma 'De Rode Loper' presenteerde. Ze was ook omroepster.

Gestrande relatie

Yasmine had een lesbische relatie met presentatrice Alexandra Potvin. In 2003 trouwde ze met Marianne Dupon, de winnares van tv-programma 'De Mol'. Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren.

Dit jaar ging het Yasmine niet voor de wind. Eind april 2009 raakte bekend dat aan haar huwelijk met Marianne Dupon op de klippen was gelopen. Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk na haar huwelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad.

Lees ook: "Marianne heeft nu aandacht nodig" Lees ook: 'Dit hadden we niet zien aankomen' Lees ook: "Met Yasmine zijn we een icoon kwijt"

Teken het rouwregister op inmemoriam.be.

Bekijk deze beelden van vtm:

Bekijk beelden uit het begin van haar carrière via YouTube:

Bekijk ook deze video:

De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken op het gratis nummer 02/649.95.55