Buurt viert beestig feestje op Giraffenplein

Buurt viert beestig feestje op Giraffenplein

Buurt viert beestig feestje op Giraffenplein

Print
Antwerpen - Het is dan wel geen officiële naam, maar dat zal de bewoners van de Ploegstraat en omgeving worst wezen. Ze noemen hun nieuwe pleintje ‘Giraffenplein’ en vieren zondag feest.

Het Giraffenplein is eigenlijk maar een klein pleintje aan het kruispunt van de Ploegstraat, Ommeganckstraat en Provinciestraat, aan de achterkant van de Zoo. Maar sinds er huizen gesloopt zijn voor de uitbreiding van de dierentuin en er een grote muur kwam met kijkgaten waar je de giraffen doorheen kan zien, is het een heel bijzonder pleintje geworden.

Dat vinden de buurtbewoners toch. “Je hebt er nu een écht pleingevoel”, vindt buur Sarah Vereycken. “Het is er open en licht en opeens stoppen er mensen om door de gaten naar de giraffen te kijken. In de buurt noemen we het plein dus ook het Giraffenplein.”

En nu het plein door de stad werd heraangelegd en het een bankje en fietsenrekken kreeg, zijn de buren helemaal in hun nopjes. Daarom geven ze op zondag 28 juni een feest. Dat staat natuurlijk in het teken van de dieren. Daarom hebben ze een reeks BV’s met dierennamen opgetrommeld om peter of meter van het plein te worden: Marijn Devalck, Noël Slangen, Mieke Vogels en Kristof Vliegen onder meer.

Maar ‘beest van de dag’ is natuurlijk de giraf. Daarom worden onder andere een wedstrijd steltlopen en een giraffententoonstelling gehouden. Er wordt ook een uitkijktoren gebouwd om oog in oog te staan met de langnekken achter de muur. Om 13u komt muzikant, theatermaker én buurtbewoner Geert Hautekiet met Noël Slangen het straatnaambord onthullen.

BVP

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio