Eric Deflandre tekent bij K. Lierse SK

Eric Deflandre tekent bij K. Lierse SK

Eric Deflandre tekent bij K. Lierse SK

Print
Lier - Vandaag heeft Eric Deflandre een contract voor 1 jaar getekend bij K. Lierse SK.

Eric Deflandre (2 augustus 1973) was 57 keer Belgisch international. Hij begon zijn carrière bij Wandre, om vervolgens te spelen voor FC Luik, Germinal Ekeren, Club Brugge, Olympique Lyon (waarmee hij drie keer landskampioen werd), Standard Luik, Brussels en tenslotte FCV Dender.

"We kennen hem dus, want we hebben afgelopen seizoen drie keer tegen die ploeg gespeeld. Eric was in die wedstrijden telkens een van de meest bezielde spelers, rot van ervaring. Er was ook belangstelling van Bergen, maar uiteindelijk koos Eric voor het ambitieuze Lierse. Hij is ongetwijfeld een van de sterkste Belgische rechtsbacks ooit", zegt Lierse-woordvoerder Terry Verbiest.

CEO Neel De Ceulaer: "Toen ik hoorde dat Eric vrij was, heb ik onmiddellijk contact genomen met Herman Helleputte, die hem trouwens nog kent van bij Germinal Ekeren, waar Herman destijds trainer was. Die zag dat ook onmiddellijk zitten. We halen met Eric een getalenteerde en ervaren man in huis. Daarnaast heeft hij nog een echte vechtersmentaliteit, heeft hij nog steeds een goede pass in de voet en zijn zijn inworpen bijna legendarisch. Kortom: de juiste man die we in onze verdediging nodig hadden."

Eric Deflandre: "Ik ben blij en trots dat ik bij een ambitieuze traditieclub als Lierse kan spelen. Ik ben zeker nog niet afgeschreven. Ik wil er mee voor vechten om Lierse opnieuw naar Eerste Klasse te brengen. Dat zou een schitterende bekroning zijn."

CVR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio