Van krantenman naar kaartjesknipper

Van krantenman naar kaartjesknipper

Van krantenman naar kaartjesknipper

Print
Lokeren - Wim De Clercq (50) en zijn echtgenote Gaby Vermeiren (50) draaien een dubbele bladzijde om in hun leven. Ze ruilen hun krantenwinkel in Lokeren in voor een appartement aan de kust en Wim start een loopbaan bij de spoorwegen.

"23 jaar hebben we de krantenwinkel 't Boeksken in de Brouwerijstraat gerund en nu willen we het wat kalmer aan doen. Ook op zaterdag en zondag is onze winkel open en dan kom je al snel aan werkweken van 80 uren. We zijn nu vijftig jaar en de kinderen hebben geen interesse om de zaak over te nemen dus hebben we beslist om een nieuwe wending aan ons leven te geven", vertelt Wim De Clercq.

Het is een heel drastische wending. Het koppel heeft de zaak verkocht en verlaat meteen ook Lokeren. "We hebben aan de kust, in Koksijde, een woonappartement gekocht en verhuizen naar daar. Aan de kust is het altijd aangenaam. Maar dat wil niet zeggen dat we nu binnen zijn en gaan rentenieren. Ik ga in loondienst werken, vijftig jaar is ook te jong om gewoon thuis te zitten. Ik heb bij de NMBS gesolliciteerd en in september start ik er mijn opleiding als treinbegeleider", kijkt De Clecq uit naar zijn nieuwe loopbaan.

Van kranten verkopen overschakelen naar vervoersbewijzen controleren is een serieuze omschakeling maar dat schrikt De Clercq niet af. "Dat is inderdaad iets heel anders dan kranten verkopen. Er was keuze tussen treinbestuurder en treinbegeleider. Ik heb voor treinbegeleider gekozen omdat ik graag onder de mensen ben. De treinbestuurder zit toch maar alleen in zijn cockpit. Bovendienheb ik toch veel ervaring in het omgaan met klanten en dat zal me wel van pas komen", weet de toekomstige 'kaartjesknipper'.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio