VS naar finale Confederations Cup na 2-0 zege tegen Spanje

VS naar finale Confederations Cup na 2-0 zege tegen Spanje

VS naar finale Confederations Cup na 2-0 zege tegen Spanje

Print
Het zal niet tot een droomfinale Spanje-Brazilië komen op de Confederations Cup in Zuid-Afrika. De Verenigde Staten zorgden immers voor een verrassing van formaat door de Europees kampioen Spanje met 2-0 in te pakken.

Spanje leek vooraf ongenaakbaar nadat het probleemloos en zonder puntenverlies groep A wist te winnen. De Verenigde Staten van hun kant verloren hun twee eerste groepswedstrijden en gingen tegen alle verwachting in fors winnen tegen Egypte, waardoor ze de tweede plaats in groep B op een diefje pakten.

In de aanvangsfase kreeg Spanje enkele goede kansen, maar de VS trok regelmatig ook naar voren. Toch kwam het openingsdoelpunt een beetje verrassend uit de lucht gevallen. De jonge Altidore (foto) kreeg de bal aan de rand van de zestien, kapte zich goed vrij en trapte de bal laag voorbij Casillas.

Taaie Amerikanen

De VS hielden die voorsprong nog een kwartier lang vast en konden dus met een voorsprong de rust in gaan. De Spanjaarden kwamen furieus uit de kleedkamer, maar zowel Fabregas, Torres als Villa wisten hun vele kansen niet om te zetten in doelpunten.

De organisatie van de Amerikanen zat zeer strak in elkaar en hun verdediging, met Standard-speler Onyewu, stond er. In de 75e minuut gaf Dempsey de Spanjaarden de genadeslag door gebruik te maken van wat geharrewar in de zestien en van dichtbij binnen te tikken.

Spanje kwam deze tik nooit te boven en zal zich moeten troosten met een plaats in de kleine finale. In de grote finale van zondag wacht de Verenigde Staten de winnaar van de wedstrijd tussen Zuid-Afrika en Brazilië.

Meer sportnieuws