Festivals strijden tegen alcohol onder 16 jaar

Festivals strijden tegen alcohol onder 16 jaar

Festivals strijden tegen alcohol onder 16 jaar

Print
Vanaf deze zomer strijden de Belgische festivals samen met de Federatie van Belgische Bierbrouwers tegen het schenken van pintjes aan jongeren onder de 16 jaar.

Met de campagne ‘respect 16’, die vorig jaar al in de horeca werd gelanceerd, wil de federatie alle festivalorganisatoren en medewerkers vragen geen bier te schenken aan festivalbezoekers jonger dan 16.

“We zijn niet blind voor de problematiek en het debat dat momenteel over jongeren en alcoholmisbruik wordt gevoerd”, zegt Ann Vanlerberghe van de Belgische Bierbrouwers.

Positief

“We willen vooral sensibiliseren, op een positieve manier. Het is niet de bedoeling dat er overal paspoortcontroles komen. We geven vooral tips, zodat barmannen op festivals op een respectvolle manier ‘nee’ durven zeggen. ‘Ik respecteer jou: daarom schenk ik je geen bier’, moet de boodschap naar de jongere toe zijn. ‘Nee’ zeggen mag trouwens best met een knipoog gebeuren.”

De campagne moet het grote publiek bereiken door middel van onder andere affiches, brochures en armbandjes. Op www.respect16.be worden ook tips voor tappers gebundeld.

AnSm

Nu in het nieuws