Het weer voor donderdag 25 juni

Het weer voor donderdag 25 juni

Vakantie

Het weer voor donderdag 25 juni

Print

Vandaag beleven we opnieuw een warme zomerdag. In de ochtend is het met gemiddeld 13°C al vrij zacht en de maxima kunnen ook nog wat winst boeken t.o.v. woensdag en uitkomen in de buurt van 27°C. Er zullen wel wat meer wolken voorkomen maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Een enkele bui later op de middag is echter niet helemaal uitgesloten.

Vrijdag blijft het warm zomerweer met maxima die kunnen uitkomen rond 28°C. Vanaf de middag kunnen er stapelwolken ontstaan. VWaarschijnlijk blijven de meeste onweersbuien nog ten zuiden van onze provincie maar vooral in het zuiden kunnen er misschien toch al wel een aantal donderwolken verschijnen. Doordat de luchtvochtigheid toeneemt zal het wel wat wat zwoel gaan aanvoelen.

Zaterdag wordt een zwoele zomerdag met vooral in de namiddag verspreid een aantal onweersbuien. 's Nachts wordt het niet meer koeler dan een graad of 17 en in de namiddag halen we gemiddeld 27°C. Daar waar een bui tot ontwikkeling komt kan er mogelijk veel neerslag vallen aangezien er nauwelijks wind staat en de buien dus lang ter plaatse blijven trappelen.

Op zondag verandert er weinig. Het wordt opnieuw zwoel met hoge maxima rond 27°C en er kan steeds een onweerachtige bui vallen.

De hele volgende week blijft het zeer warm zomerweer met van tijd tot tijd een onweersbui.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN