Twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in België

Twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in België

Twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in België

Print
Er zijn opnieuw twee landgenoten besmet geraakt met de Mexicaanse griep. Het gaat om twee vrouwen uit Vlaams-Brabant en Namen. Het aantal Belgische gevallen komt zo op 38 te liggen. Dat meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza.

Het eerste geval betreft een jonge vrouw die in de provincie Vlaams-Brabant woont. Ze is op zaterdag 20 juni teruggekeerd uit Los Angeles via Londen en voelde maandag de eerste griepsymptomen. Dinsdag nam ze contact op met haar huisarts. Ze was niet besmettelijk tijdens de vlucht.

Het tweede geval is een vrouw die in de provincie Namen woont. Ze komt niet terug van een reis, maar heeft nauw contact gehad met de patiënte die op 18 juni is teruggekomen uit de Dominicaanse Republiek en zondag positief testte voor de A/H1N1-griep. Ze voelde op 21 juni de eerste griepsymptomen en heeft twee dagen later haar arts geraadpleegd.

Test

In beide gevallen besliste de behandelende arts om een test te laten uitvoeren. De twee analyses leverden vandaag een positief resultaat op.

De toestand van de patiënten is niet zorgwekkend. Ze zijn thuis geïsoleerd en krijgen de gepaste behandeling. Hun gezondheidstoestand wordt de volgende dagen nauwkeurig opgevolgd. De personen met wie ze nauw contact hebben gehad, worden thuis geïsoleerd en krijgen een preventieve behandeling met antivirale geneesmiddelen.

Nu in het nieuws