MAS gaat pas in april 2011 open

MAS gaat pas in april 2011 open

MAS gaat pas in april 2011 open

Print
Antwerpen - Het prestigieuze Museum Aan de Stroom (MAS) zal pas ten vroegste in april 2011 open gaan voor het publiek. Dat is zeker vier maanden later dan aanvankelijk gepland. De plaatsing van de unieke maar complexe glaspartijen ligt aan de basis van het uitstel.

De architect van het MAS voorzag 12 meter lange golvende glaspartijen die er voor moeten zorgen dat de bezoeker vanuit elk punt in het museum een uitzonderlijk zicht op de stad en de haven heeft.

De plaatsing van het glas blijkt echter lang niet zo eenvoudig te zijn, waardoor het langer zal duren dan vooropgesteld. De oplevering van de ramen is gepland voor eind november 2009.

Opening in de lente

Daarna volgt de laatste, maar langdurige fase van 13 maanden waarin alle museumstukken naar het gebouw aan het Eilandje worden gebracht en de zalen worden ingedeeld. Tenslotte volgt er nog een proefdraaiperiode.

Het museum zou gebruiksklaar moeten kunnen zijn in januari of februari 2011, maar de MAS-directie wil wachten tot de lente aanbreekt, omdat ze voor de opening, de buitenruimte en het terras ten volle in gebruik wil nemen. Bovendien vangt in april het toeristisch seizoen aan.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio