"ASO wilde Boonen aanvankelijk wel laten starten in Tour"

ASO wilde Boonen aanvankelijk wel laten starten in Tour

"ASO wilde Boonen aanvankelijk wel laten starten in Tour"

Print
Tourorganisator ASO was aanvankelijk wel van plan om Tom Boonen aan de start te laten verschijnen van de Ronde van Frankrijk. De Franse organisatie veranderde echter van mening toen ze druk ondervond van de toenmalige Franse staatssecretaris van Sport Bernard Laporte.

Dat stelt Jean-Louis Dupont, de advocaat van Quick-Step, nadat teammanager Patrick Lefevre maandag een brief ontving waarin ASO de wielerorganisatie had laten weten dat het Boonen niet ging weigeren.

Dupont vindt de bemoeizucht van Laporte ongehoord, want de Fransman heeft geen uitstaans met de contractuele relaties tussen ASO en de wielerteams.

Rechtbank

Quick-Step wil Boonen via de rechtbank alsnog aan de start krijgen in Monaco op 4 juli. Dupont bepleit de zaak van Boonen donderdagochtend voor de hoogste Franse rechtbank in Nanterre.

Een eigenaardigheid in de zaak is dat Laporte inmiddels geen Frans staatssecretaris meer is. Hij werd dinsdag uit zijn functie ontheven. Het ontslag zou niets met de commotie rond Boonen te maken hebben.

Meer sportnieuws