Bewoners De Kade vechten om mee te mogen fietsen

Bewoners De Kade vechten om mee te mogen fietsen

Bewoners De Kade vechten om mee te mogen fietsen

Kalmthout - De Kade, een afdeling van dienstverleningscentrum Sint-Jozef, heeft twee meerijfietsen gekregen. Nu kunnen de veertig volwassen bewoners meegenieten van de omgeving.

De bewoners van De Kade, veertig volwassenen met een meervoudige handicap, kregen twee meerijfietsen van Rotary Club Antwerpen- Park. “We hadden al enkele grote driewielers, maar nu is het soms al ‘vechten’ om op de nieuwe fietsen te mogen meerijden”, lacht een begeleidster van De Kade.

“Voor onze bewoners is het niet zo eenvoudig om buiten te komen, daarom komen deze fietsen bijzonder goed van pas. Eén is een tweezitter waarbij de bewoner naast de begeleider zit. Bij de andere fiets zit de begeleider achter de passagier.”

Elektrische motor

“Toen we De Kade leerden kennen, wilden we hen graag steunen”, vult Emile Mallentjer van Rotary Club Antwerpen-Park aan. “Wij zamelden bij onze 61 leden 10.000 euro in en kochten twee meerijfietsen. Zo kunnen de bewoners ook genieten van de prachtige natuur van Heide- Kalmthout en omgeving."

"Omdat het steeds om volwassen passagiers gaat, hebben we de fietsen uitgerust met een elektrische motor. Zeker bij het maken van een langere rit is dat welkom”, lacht Mallentjer.

Rotary Club Antwerpen-Park bestaat 36 jaar en houdt bijeenkomsten in park Den Brandt in Wilrijk.

Stijn DE KONING

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio