Grote solidariteitsactie steunt Chiro

Kapellen - Er komt een grote solidariteitsactie voor Chiro Jez. De lokalen van de Kapelse jeugdvereniging brandden maandag bijna compleet uit.

“Veel sport-, spel- en kampmateriaal bleef in de vlammen”, zegt burgemeester Luc Janssens. “Daarom willen we vooral speelgerei inzamelen. Verkleedkleren, tennisrackets, ballen, verf, lakens, hamers, enz.”

De volledige lijst staat op de gemeentelijke website. De inzameling zelf vindt maandag 29 juni van 16 tot 20u plaats in het administratief centrum aan de Antwerpsesteenweg 130. Zo kan Chiro Jez op 1 juli alsnog op kamp vertrekken.

De gemeente deed zelf al een duit in het zakje door onder meer hamers, zagen, boren en nagels te schenken. “Later, als de Chiro zicht heeft op verzekering en subsidies, bekijken we of de gemeente nog op een of andere manier kan bijspringen bij het zetten van nieuwbouwlokalen.”

“Fantastisch”, reageert Tony Mommers van Chiro Jez. “We kregen ook al telefoontjes van andere Chiro’s en particulieren die willen helpen. Er is wel degelijk solidariteit.”

CM

www.kapellen.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio