Vandalen aan het werk in Bos N

Vandalen aan het werk in Bos N

Vandalen aan het werk in Bos N

Boom - Een net gebouwde houten brug over een beekje en een aangelegde stuw om het waterniveau op een hoger peil te brengen zijn in Bos N afgebroken. Natuurpunt heeft een klacht ingediend.

Bos N is gelegen in de hoek Kerkhofstraat - Van Leriuslaan. Het was oorspronkelijk bouwgrond, maar de zone werd door de gemeente in natuurgebied omgezet. Vorig jaar is het beheer ervan overgedragen aan Natuurpunt vzw. Het gebied moet uitgroeien tot een natuurreservaat.

Beheersplan

“Afgelopen dinsdag hebben we het nieuwe beheersplan voor dit stukje natuur in de praktijk omgezet. Samen met leerlingen van Buso-school Groenlaar uit Reet”, zegt Sven Lambrecht, voorzitter vzw Natuurpunt Boom-Rumst.

De leerlingen en Natuurpunt hielden een grote zwerfvuilactie in het hele bos. Ook staken ze een houten brug in elkaar over een van de afwateringsgrachten. “We hebben ook een nieuwe stuw geplaatst om een hogere waterspiegel in het huidige rietveld te bekomen.

De verbijstering was dan ook groot toen medewerkers van Natuurpunt op hun inspectieronde vaststelden dat al het werk voor niets is geweest”, zegt Fons Van den heuvel van Natuurpunt een beetje boos.

Infobordjes

Vermoedelijk zijn de vandalen afgelopen zaterdag al op ronde geweest. De brug is vernield en ook de nieuwe stuw moest eraan geloven. Overal lagen brokstukken in het bos verspreid. “Ook de infobordjes die door Natuurpunt geplaatst zijn om de omwonenden van de nieuwe werkzaamheden op de hoogte te stellen, werden verscheurd en in het bos verspreid”, zucht Lambrecht.

Er is een klacht neergelegd bij de politie. Natuurpunt hoopt ook dat de buurtbewoners mee aan sociale controle doen.

Jan BOEY

Wie iets verdachts ziet, kan dit melden aan politie of bij Natuurpunt-Boom: 0499-23.98.00
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio