Nieuwe locatie voor cafetaria sporthal Meulenbroek

Hamme - Het gemeentebestuur zoekt een nieuwe en betere locatie voor het cafetaria van sporthal Meulenbroek op het Kaaipein.

De nieuwe cafetaria moet ook als foyer dienen voor het Cultureel Centrum Jan Tervaert. “De huidige inplanting van het cafetaria op de bovenverdieping van de inkomhal van de sporthal is niet zo aantrekkelijk, zowel voor bezoekers van de sporthal als die van het cultureel centrum”, vindt schepen van Cultuur Herman Vijt (CD&V).

“Voor het zoeken naar een nieuwe, betere inplantingsplaats doet het schepencollege beroep op een ontwerper.” In het investerinsgsbudget 2009 is 20.000 euro ingeschreven voor het ereloon van de ontwerper.

Volgens Vijt vehuist het cafetaria best naar het gelijkvloers. “De open ruimte tussen de Sporthal en het cultureel centrum aan de achterkant van de Meulenbroeksite kan ideaal zijn. Ook een terras is daar mogelijk. Een grasvlakte die aansluit op de achterliggende vijver maakt deze locatie bijzonder aantrekkelijk.”

De gemeente koopt gronden van de VDAB om de voetweg tussen de Meulenbroekstraat en –site te verbreden en attractiever te maken. Dat zorgt voor een snelle wandel- en fietsverbinding tussen het centrum van de gemeente en de sporthal, het CC, feesthal H@mbiance en het nieuw te bouwen cafetaria.

WO

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio