Velle koploper in wedstrijd voor Klimaatwijken

Temse - Het Temsese gehucht Velle kaapte de eerste prijs weg in de wedstrijd voor Klimaatwijken van de provincie Oost-Vlaanderen.

Het gehucht Velle nam dit jaar voor de eerste maal deel aan de wedstrijd voor Klimaatwijken en kaapte meteen de eerste prijs weg, zowel op Oost-Vlaams als op Vlaams niveau.

De campagne Klimaatwijken startte in oktober 2008, op initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu. De klimaatwijken proberen hierbij te besparen op energie en noteren zes maanden lang de meterstanden van gas en elektriciteit. Het verbruik daalt door bijvoorbeeld spaarlampen, spaardouchekoppen en tochtstrips te gebruiken.

In 23 Oost-Vlaamse gemeenten daagde het gemeentebestuur zijn inwoners uit om 8% minder energie te verbruiken. Dat is de Kyotonorm. Meer dan 1.000 gezinnen uit 104 klimaatwijken bespaarden in een half jaar tijd samen 12,7 % energie. De huisgezinnen halen dus ruimschoots de Kyotonorm. Veertien wijken bespaarden meer dan 20% energie.

Velle was koploper en bespaarde maar liefst 37,6%. Vanavond om 20u wordt de winnaar gehuldigd in zaal De Arcke in AC De Zaat.

ILPR

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio