Leerlingen Antwerps Atheneum wachten proclamatie af

Leerlingen Antwerps Atheneum wachten proclamatie af

Leerlingen Antwerps Atheneum wachten proclamatie af

Print
Een driehonderdtal leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen wou zich vandaag laten uitschrijven aan het Atheneum van Antwerpen. Tot dusver heeft nog geen enkele leerling zich echter uitgeschreven. De leerlingen willen blijkbaar toch wachten tot na de proclamatie om te beslissen.

De leerlingen, overwegend jonge moslima's, wilden zo protesteren tegen de invoering van het hoofddoekverbod vanaf 1 september. Directrice Karin Heremans waarschuwde haar leerlingen duidelijk. "De leerlingen moeten beseffen dat ze gebuisd zijn als ze zich voor het einde van het schooljaar uitschrijven", zegt de directrice.

Wachten tot na de proclamatie

Ook belangenvereniging BOEH (Baas over Eigen Hoofd) had de leerlingen aangeraden om te wachten tot na de proclamatie. De leerlingen hebben deze oproep opgevolgd. Ze willen begin volgende week eerst hun rapport krijgen en hun attesten behalen, pas daarna zullen ze zich laten uitschrijven en op zoek gaan naar een nieuwe school voor het volgende schooljaar.

Geen massale uitloop verwacht

Woensdag schreef uiteindelijk geen enkele leerling zich uit en was de sfeer in het instituut ook niet anders dan normaal, aldus directiewoordvoerder Patrick Verschueren. Ook tijdens de zomervakantie verwacht de directie geen massale uitloop, hoewel ze beseft dat sommige leerlingen gekwetst zijn.

De leerlingen blijven wel strijdvaardig. Vanavond organiseren ze op de Franklin Rooseveltplaats, vlak voor het Atheneum, een betoging tegen het hoofddoekenverbod.

Nu in het nieuws