Bijna 4.300 kids gaan uit de bol tijdens Bengelpop

Bijna 4.300 kids gaan uit de bol tijdens Bengelpop

Bijna 4.300 kids gaan uit de bol tijdens Bengelpop

Balen - Zes- tot achtjarigen overspoelden dinsdag domein Keiheuvel in Balen voor Bengelpop. Het kinderfestival was weer een schot in de roos.

“Vandaag is het de mooiste dag van het jaar”, zuchtte onze zoon toen hij dinsdagochtend met zijn rugzakje vertrok naar Bengelpop. En dat gold voor alle 3.364 kinderen die genoten van circusoptredens, superhoge klimtorens of gewoon papier en kleurpotloodjes. Zelfs de meest simpele attracties kenden succes bij het kleine grut.

Jengelende engeltjes

En laten we dan meteen een mythe uit de wereld helpen: kinderen hebben wél geduld! Moeders met jengelende engeltjes aan de kassa hebben voortaan een weerwoord: “Op Bengelpop kunnen jullie wel wachten!” Rijen dik stonden de kleine rakkers aan te schuiven voor een coole tattoo, geverfde haren of een ritje op de quad. Geen gemopper of gezeur, iedereen wachtte zijn beurt af.

Gelukkig konden de minder geduldige rakkers terecht in de speeltuin, die vrij toegankelijk bleef. De creatieve talenten konden aan de slag met gekleurde maisspeeltjes en acrobaatjes testten hun evenwicht op minifietsjes of reuzensteps. De Dalton Sisters, een huppelend viertal, bracht leven in de brouwerij met een swingend optreden.

Vandaag, woensdag, ruimt het jonge geweld plaats voor senioren tijdens de tweede editie van Plustival.

Bussen voor Pennenzakkenrock

En het vertier in de regio stopt niet. Met donderdag Pennenzakkenrock op het Molse Zilvermeer en de start van Graspop in Dessel zorgt De Lijn voor extra bussen tussen het station en deze bestemmingen. De extra bussen naar de site van Graspop blijven het hele weekend rijden.

Nele CAYERS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio