Jarige Salons Van Dijck geeft trouwfeest weg

Jarige Salons Van Dijck geeft trouwfeest weg

Jarige Salons Van Dijck geeft trouwfeest weg

Print
Mechelen - Salons Van Dijck in hartje Mechelen bestaat zestig jaar. Verliefde paren kunnen er wel bij varen. Ze maken kans om een trouwfeest van tienduizend euro te winnen.

Verstopt in de stad

Koppels met trouwplannen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de website van Huis Van Dijck. “Negentig dagen lang moeten ze op zoek naar een verlovingsring die we in Mechelen hebben verstopt. Om de vijftien dagen verschijnt op onze site een nieuwe tip die naar de juiste locatie van het sieraad leidt”, zegt zaakvoerder Dieter Bilsen. “Een gedegen kennis van het mooie Mechelen komt zeker van pas.”

De geluksvogels die de ring als eerste vinden, winnen de trouwpartij. Wie tweede eindigt, blijft niet met lege handen achter, want Juwelier Clem Vercammen uit Heist-op-den-Berg bestaat 75 jaar en schenkt de tweede finalist een paar trouwringen ter waarde van duizend euro. “De derde finalist krijgt een waardebon van vijfhonderd euro voor de aankoop van een bruidsjurk bij Maxim’s Couture in onze straat”, vertelt Bilsen.

Begrip in de stad

Salons Van Dijck viert zo zijn verjaardag in stijl. Kristina Anna Geertrude Joanna Van Dyck heeft de feestzaal in 1949 opgericht. Het was het begin van een jarenlange traditie in het organiseren van bruiloften, bals en feesten. De salons werden een begrip.

Gedurende meer dan een halve eeuw hebben verscheidene uitbaters hun stempel gedrukt op de feestzaal in de Frederik de Merodestraat. “Hun inbreng vind je terug in de authentieke meubels van het interieur. Door zijn grote historische waarde is ons gebouw zelfs beschermd als Vlaams cultuurpatrimonium”, stelt de zaakvoerder.

Bilsen is sinds 2000 eigenaar. “De renovatie hebben we opgedeeld in een aantal fases. Onze grote balzaal hebben we als eerste aangepakt. Wij kunnen hier tot 350 gasten ontvangen. Ook onze historische ontvangstruimte hebben we recent opgefrist. Momenteel leggen we de laatste hand aan het salon boven."

Mechelen feest mee

Alle verenigingen uit Mechelen mogen de feestzaal een keertje gratis gebruiken. Voorzitters van Mechelse serviceclubs krijgen een gratis lunch aangeboden voor 25 personen. Er is wel een voorwaarde: leden zijn verplicht de lunch te betalen aan hun club. Die kan de centen (625 euro) dan schenken aan sociale doelen.

Begin november organiseert Salons Van Dijck een Mechels sterrenweekend. Op zaterdag 7 november kookt de chef van restaurant Folliez mee. Op het podium staan zangeres Sofie en jazzmuzikant René Jonckheer. Op zondag 8 november drukken Erik en Walter D’Hoogh hun stempel op het menu. Het Diavolo ensemble zorgt dan voor de muziek.

Net voor de kerstvakantie vindt een receptie voor het goede doel plaats. Alle partners, het stadsbestuur en de 35 medewerkers van het huis worden uitgenodigd om Music for Life te steunen.

Sven VAN HAEZENDONCK

www.60jaarvandijck.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio