Volkshuisvesting geeft verouderde Tuinwijk nieuwe look

Volkshuisvesting geeft verouderde Tuinwijk nieuwe look

Volkshuisvesting geeft verouderde Tuinwijk nieuwe look

Willebroek - De Volkshuisvesting gaat de Tuinwijk de komende vijftien jaar grondig vernieuwen. Daarvoor werd een studie- en ontwerpbureau aangesteld. Ook elders in de gemeente zijn er vernieuwingsplannen.

De oudste huizen in de Tuinwijk dateren uit 1928. De meeste woningen voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen. “Vroeger renoveerden we her en der, huis per huis, maar deze keer gaan we voor een totaalaanpak”, zegt Sofie Bradt, voorzitster van de Samenwerkende Maatschappij voor Volkshuisvesting Willebroek.

Een eerste concreet project in deTuinwijk is de driehoek die de Mutualiteitsstraat, Acacialei en de Eduard Anseelestraat vormen. “Zodra de ontwerper klaar is met zijn totaalplan, weten we hoe we deze driehoek opnieuw gaan invullen”, aldus Swa Van Gompel, directeur van Volkshuisvesting. “Een van de opties is dat we er zestien nieuwe woningen bouwen, maar het is evengoed mogelijk dat we voor appartementen kiezen.Dat weten we vandaag nog niet."

"Gaat dit ons geld kosten?"

De bewoners werden op een infovergadering ingelicht over de plannen. Weldra zijn er elf nieuwe woningen klaar in de Tuinwijk. “De mensen kunnen er dus voor kiezen om gratis te verhuizen. Ze worden daarbij kostenloos geholpen door een verhuisbedrijf. Bewoners kunnen natuurlijk ook uitkijken naar een woning elders. We houden rekening met al hun wensen”, geeft Sofie Bradt aan.

Daarmee was de voornaamste vraag van de bewoners - “Gaat dit project ons geld kosten?” - beantwoord. Ze keerden gerustgesteld naar huis terug Een concrete datum voor de start van de werkzaamheden is er nog niet. Wel staat al vast dat in de eerste fase de driehoek in de Tuinwijk wordt aangepakt.

In de tweede fase komen de veertien woningen en 34 appartementen van het gedeelte Hoge Heide, aan de Berkenlei en de Vakbondstraat, aan bod. De derde fase richt zich op dertig woningen in onder meer de Vakbondstraat. Die fase zou voor 2030 afgerond moeten zijn.

JB

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio