Zes maand met uitstel voor aanranding van minderjarigen in Wondelgem

Zes maand met uitstel voor aanranding van minderjarigen in Wondelgem

Zes maand met uitstel voor aanranding van minderjarigen in Wondelgem

Print
De 59-jarige man uit Wondelgem, in wiens huis eind vorig jaar twee meisjes van 14 en 15 verdoofd werden teruggevonden, is door de correctionele rechtbank van Gent veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. De man is volgens de rechter schuldig aan de aanranding van de eerbaarheid van twee minderjarigen.

De dader had in bepaalde media al de naam 'de tweede Dutroux' gekregen, maar de aanklager vroeg uitdrukkelijk om de zaak niet te overdrijven. Ook de rechter volgde die visie.

Niet de duivel

"Hij toonde een gebrek aan respect voor de seksuele integriteit van de minderjarige slachtoffers", aldus de rechter. "Er moet wel abstractie gemaakt worden van de aanvankelijke commotie in de zaak. Deze man is niet de baarlijke duivel, maar een marginale man met een alcoholprobleem."

Naast zijn celstraf met uitstel moet de man zich ook laten behandelen voor zijn alcoholprobleem.

Weggelopen

Eind november trof de politie de meisjes, die weggelopen waren uit een pedagogische instelling in Nazareth, aan in de woning in Wondelgem. Ze lagen bedwelmd op een matras. De man had de meisjes niet meegelokt, maar hij had hen wel verplicht om slaappillen te nemen.

De 59-jarige man werd aangehouden, maar ontkende dat hij de meisjes misbruikt had. Volgens de man hadden de meisjes van 14 en 15 de pillen op eigen initiatief genomen. Voor een verkrachting konden de speurders geen bewijzen vinden, maar dat hij handtastelijk was geweest in dronken toestand achtte de rechter wel bewezen.

Uit het onderzoek bleek ook dat hij al eens eerder drie andere tienermeisjes had opgevangen nadat die waren weggelopen.

Nu in het nieuws