Stadsvisioenen strandt op 80.000 bezoekers

Het culturele festival Stadsvisioenen is niet het succes geworden waar Mechelen op had gehoopt na Stad in Vrouwenhanden.

jvandermosten

Vijftien projecten en 125 dagactiviteiten heeft MMMechelen de voorbije maanden opgezet om 450 jaar aartsbisschoppelijke stad te vieren. In tegenstelling tot Stad in Vrouwenhanden in 2005 werd ook de focus gelegd op actuele kunsten en sociaal-artistieke projecten.

Het evenement kon ruim 80.000 mensen bekoren. Dat zijn er een pak minder dan de 150.000 tot 200.000 die burgemeester Bart Somers (Open Vld) voor ogen had. Toch is de organisatie tevreden. De tentoonstelling 'De Hemel in Tegenlicht' in Lamot en de nieuwe skywalk op de Sint- Romboutstoren waren als grote publiekstrekkers samen goed voor 30.000 bezoekers.

Het gratis lichtkunstparcours ContourLight, met De Cirkel in de Goswin De Stassartstraat als blijvende herinnering, wist 7.800 wandelaars aan te spreken. De honderd kunstenaars op 'All That is Solid Melts into Air' moesten het met minder dan 7.000 bezoekers doen.

Beter dan verwacht scoorde de foto- en verhalenexpo Geloven in Mechelen in de Kruidtuin. De gratis lijn van Telenet kreeg 6.000 telefoontjes. Gemeenteraadslid Marc Hendrickx (CD&V/N-VA) is niet onder de indruk. “Door zijn elitaire aard stond dit evenement ver van de Mechelaars. De lage opkomst was te verwachten”, zegt hij.

SVH

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio