Greg Van Avermaet (Silence-Lotto) gaat voor winst in Tour

Greg Van Avermaet (Silence-Lotto) gaat voor winst in Tour

Greg Van Avermaet (Silence-Lotto) gaat voor winst in Tour

Print
Greg Van Avermaet verschijnt over anderhalve week voor het eerst aan de start van de Ronde van Frankrijk. Mét vertrouwen, want de 24-jarige Waaslander wil zelfs een rit winnen.

De renner van Silence-Lotto reed vorig jaar zijn eerste grote ronde: de Vuelta. In Spanje gooide hij meteen grote ogen, want hij won een etappe en behaalde de eindoverwinning in het puntenklassement.

Klassiekers

"Ik besef dat de Tour nog iets anders is", aldus Van Avermaet in Sport Voetbalmagazine. "Waar een groot deel van het peloton de Ronde van Spanje rijdt met als hoofddoel zich voor te bereiden op het WK, staat in de Tour elke rit gelijk met een klassieker waarin elke renner supergemotiveerd is."

"Ik heb toch bewezen dat ik de afstand en duur aankan en dat sterkt mijn geloof om opnieuw niet ongemerkt te blijven. In de Tour meestrijden voor groen is echter nog niet aan de orde."

Cadel Evans

Van Avermaet zal zich in de Tour eerst wat sparen voor de zware ploegentijdrit, die zeer belangrijk wordt voor favoriet Cadel Evans. In de massasprinten van de eerste week zal hij zich misschien eens wagen om te kijken waar hij staat. "Daarna ga ik trachten mee te springen in ontsnappingen om mee te doen voor etappewinst."

Over de kansen van Cadel Evans zegt Van Avermaet het volgende: "We beschikken niet over de ploeg die elke dag de koers kan controleren. Dat lijkt me eerder iets voor Saxo Bank (Schlecks) en Astana (Contador, Leipheimer).

MEER SPORTNIEUWS