Man die tante omver reed, toont berouw

Print
Grobbendonk - “Dit had nooit mogen gebeuren”, zei een wenende Raf Mols aan de rechter. In november vorig jaar reed hij in Grobbendonk zijn tante omver.

In de Dobbelhoefweg in Grobbendonk speelde zich op 12 november van vorig jaar een drama af. Raf Mols (39) kreeg ruzie met zijn oom en vader. Hevig van woede stapte hij in zijn auto en reed achteruit. Op dat moment liep zijn tante, Simonne Van Immerseel, achter de auto. Ze kwam ten val en overleed een dag later aan haar verwondingen.

Na een onderzoek waren de speurders ervan overtuigd dat de dodelijke aanrijding niet opzettelijk is gebeurd. Raf Mols moest zich wel verantwoorden voor de rechtbank. “Dit had nooit mogen gebeuren”, verklaarde hij. “Ik heb nooit de bedoeling gehad om iemand te doden. We hebben direct onze woning in Grobbendonk te koop gesteld.”

Het Openbaar Ministerie drong niet meer aan op een celstraf. Substitute Lieve Vanermen vroeg de rechter om probatievoorwaarden op te leggen. “Hier zit duidelijk een agressieprobleem achter”, zei Lieve Vanermen.

De verdediging stelde voor om Raf Mols een werkstraf te laten uitvoeren. Hij is ook in behandeling bij een psychiater. “Mijn cliënt had geen probleem met zijn tante. Was de vrouw niet op die steen gevallen, dan was er niet veel aan de hand geweest”, pleitte meester Jean-Marie Paklons.

De oom, zijn dochter en de vader van Raf vroegen één euro schadevergoeding. Vonnis volgt op 8 september.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio