Studenten dopen volgens de regels

Als eerste stad in Vlaanderen lanceert Antwerpen een charter voor studentendopen. Dopen moeten aangevraagd worden en openbare dronkenschap zal niet getolereerd worden.

Het doopcharter komt er op vraag van het Antwerps studentenoverleg. Clubs, hogescholen, universiteit en stadsbestuur ondertekenden de tekst dinsdag. “De Antwerpse studenten tonen respect voor elkaar en voor het openbaar domein”, zegt onderwijsschepen Robert Voorhamme (sp.a). “Zo tonen ze verantwoordelijkheidszin.”

Hebt u ervaring met een studentendoop? Beantwoord onze poll of post een reactie!

De belangrijkste regels:

* Alleen verenigingen die het charter ondertekend hebben, mogen dopen. De politie kan illegale dopen ontbinden en de deelnemers bestuurlijk aanhouden. Openbare dronkenschap wordt niet getolereerd. * Het verkopen van schachten kan alleen met het ’modelverkoopcontract’. * Via Opsinjoren kunnen clubs gratis kuismateriaal aanvragen. *Er moet een lijst worden opgesteld met producten waarvoor deelnemende studenten allergisch zijn. * Het gebruik van slachtafval op de openbare weg wordt absoluut verboden. * EHBO-materiaal moet te allen tijde beschikbaar zijn.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio