Matoukou: "Sanctie aanvaarden of vertrekken"

Matoukou: Sanctie aanvaarden of vertrekken

Matoukou: "Sanctie aanvaarden of vertrekken"

Print
Eric Matoukou maakte gisteren - met geblondeerde kop - zijn opwachting aan de Cristal Arena. De Kameroener had zich pas maandag gemeld bij Dirk Degraen, terwijl hij zondagochtend al de training had moeten hernemen. Gisteren bleek dat niet in goede aarde te zijn gevallen.

Matoukou: “Ik keerde pas maandag terug, omdat mijn moeder ziek is. Zij heeft een kaakinfectie, die naar de hersenen uitstraalt, en moet volgende week in België geopereerd worden. Maandag kon ik pas haar visum in orde brengen, daarom was ik te laat."

Sanctie

"Maar ik had Dirk Degraen telefonisch op de hoogte gebracht. De trainer kon ik niet bereiken, bij hem had ik een boodschap ingesproken.”

Matoukou kleedde zich gisteren om maar trainde niet mee. “De trainer meldde me dat ik een disciplinaire sanctie krijg en voorlopig met de beloften moet meetrainen. Hij beslist wanneer die sanctie afloopt.”

"Best doen"

Ook met AD Dirk Degraen had Matoukou een gesprek. Of een discussie… “Hij zei uiteindelijk dat ik weg mag, als ik een club vind. Terwijl ze me enkele weken geleden nog vertelden dat ze voluit op me rekenen. Ik snap dat niet goed. Ik kan nu niet meer doen dan mijn best doen om terug te keren. En mijn manager informeren dat hij mag rondkijken.”

Bij de clubleiding wordt het verhaal dat Matoukou ophangt, sterk genuanceerd. AD Dirk Degraen: “Matoukou heeft ons in de loop van vorige week gevraagd of hij iets later uit Kameroen mocht terugkeren van vakantie. Ons antwoord was: neen.

MEER VOETBALNIEUWS