Schooldirectrice aan vader: "Sla en verneder uw zoon"

Print
Een vader heeft in een lagere school in Henegouwen zijn zoon publiekelijk een pak slaag gegeven. Dat gebeurde op vraag van de directrice. “Anders doe ik het zelf”, zei die volgens getuigen.

De feiten gebeurden op 26 mei. Op de lagere school Cambry in Colfontaine krijgen twee kinderen ruzie. Een derde kind, uit het eerste leerjaar, komt op een gewelddadige manier tussenbeide.

Het is niet de eerste keer dat de jongen zich agressief opstelt. Directrice Ariane Janvier belt de vader op.

Vuistslagen

“Je moet hierheen komen, je zoon een pak slaag geven en hem vernederen, anders doe ik het zelf wel”, zegt Janvier tegen de vader. Verschillende leerkrachten zijn getuige van het telefoongesprek. De vader staat bekend als een geweldenaar.

Even daarna komt de vader de school binnengestormd. “Hij grijpt de kleine, legt hem op een eettafel en geeft hem een aantal vuistslagen in de rug. Niemand kan hem tegenhouden. Enkele uren nadien zijn de sporen van de slagen nog duidelijk zichtbaar”, vertelt een getuige.

Koffie

“Het toppunt is dat de man nadien nog een kopje koffie krijgt aangeboden van de directrice. Een halfuur lang heeft het gestrafte kind met zijn handen op het hoofd op zijn knieën op de speelplaats gezeten, in het zicht van alle andere kinderen.”

De feiten kwamen aan het licht als 16 ouders en leerkrachten een klacht indienden. “De jongen heeft enkel een pak voor de broek gekregen”, minimaliseert de directrice.

JMar

Nu in het nieuws