Helft van leerlingen verlaat Antwerps Atheneum door hoofddoekenverbod

Een driehonderdtal leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen wil zich vandaag, woensdag, laten uitschrijven. Zij protesteren tegen de invoering van het hoofddoekverbod vanaf 1 september.

kscherpenberg

Door de uitschrijving van 300 jongeren zou het Atheneum van Antwerpen de helft van zijn leerlingen verliezen. Directrice Karin Heremans laat zich niet onder druk zetten.

Gebuisd

“De leerlingen moeten beseffen dat ze gebuisd zijn als ze zich voor het einde van het schooljaar uitschrijven”, zegt de directrice.

De leerlingen organiseren vanavond op de Franklin Rooseveltplaats ook een betoging tegen het hoofddoekverbod. Nordine Taouil, de Antwerpse imam en voorzitter van de moslimraad, roept de moslimouders op om hun kinderen vanaf 1 september thuis te houden.

Onderdrukking

“Met een boycot van de Vlaamse scholen protesteren we tegen het hoofddoekverbod en tonen we onze solidariteit met de moslimmeisjes in het Atheneum”, zegt Taouil. “We houden onze kinderen thuis tot het hoofddoekverbod wordt opgeheven. Door dat verbod worden de moslimmeisjes onderdrukt. Goed onderwijs is alleen mogelijk als er godsdienstvrijheid is.”

PVdP, SVW

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio