Stekene kiest kant van Sinaai in strijd om beeld

Stekene - Deze week gaan Sinaai en Sint-Gillis-Waas met elkaar de strijd aan in de wedstrijd 'Een thuis voor een beeld' van Radio 2. Opmerkelijk is Dat Stekene partij kiest voor Sinaai.

De spanning in de strijd tussen Sint-Gillis-Waas en Sinaai stijgt. Ze moeten respectievelijk donderdag en vrijdag hun kandidatuur live op de radio verdedigen. Daarmee kunnen ze het beeld ’Free Foxes’ van Caroline Coolen winnen, een kunstwerk met een waarde van 50.000 euro.

Dat ook de Oost-Vlaamse gemeente Herzele in de running is, lijkt al een bijzaak. Dinsdag mengde plots de gemeente Stekene zich in de wedstrijd. Op de gemeentelijke website kondigde het gemeentebestuur aan dat Stekene zich achter de kandidatuur van Sinaai schaart. Dat kwam in buurgemeente Sint-Gillis-Waas, waarmee Stekene heel vriendschappelijke banden onderhoudt en zelfs een politiezone deelt, niet echt goed aan.

“Wij winnen toch”

“Dit is het eerste dat ik ervan hoor”, zei schepen voor Cultuur Steven De Beule (CD&V) dinsdagmiddag, voordat hij even de website van Stekene ging verkennen. “Maar dat maakt ons niet bang, hoor. We gaan op eigen kracht dat beeld winnen. Onze plaats voor het beeld is trouwens veel beter dan die van Sinaai. Ik vind het trouwens heel zwak van Sint-Niklaas dat ze er Stekene moeten bijhalen om zelfs maar een beetje kans te maken op de overwinning. Maar ik zou hen adviseren om al die moeite niet te doen; wij gaan toch winnen.”

De Stekense burgemeester Stany De Rechter (GeBe) wil niet echt partij kiezen. “We laten niemand in de steek. Sint-Niklaas heeft het heel handig gespeeld om ons erbij te betrekken. Sinaai wil het beeld aan de Stekense Vaart zetten, en de overkant van de Vaart is Stekene. Ze maken dus gebruik van de grens om ons over de streep te halen. Maar we hebben eigenlijk evenveel sympathie voor Sint-Gillis-Waas. We blijven dus neutraal in deze strijd.”

JoVe

www.stekene.be
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio