VDAB verhuist drie jaar na geplande opening

Sint-Niklaas - Drie jaar na de geplande opening kan de VDAB dan toch verhuizen naar het nieuwe gebouw aan de Noordlaan.

In 2002 maakte de VDAB Waas en Dender de plannen op voor een verhuizing van de Stationsstraat naar een nieuwbouw aan de Noordlaan. De aannemer startte in 2004 met de bouw van een gloednieuw en heel modern complex aan de Noordlaan, net achter het station. De opening was gepland in oktober 2006.

Uiteindelijk heeft de bouw van het nieuwe VDAB-complex bijna drie jaar langer geduurd. “De voorbije jaren waren een lijdensweg. Een reeks technische problemen aan het gebouw zorgden voor een enorme vertraging”, schetst VDAB-directeur Freddy Van Malderen. “Het grootste probleem was de waterinsijpeling door mankementen aan het dak en een aantal nutsleidingen die niet volledig dicht waren.”

Opnieuw bouwen

Er werden heel wat pogingen ondernomen om het probleem op te lossen, maar dat bleek niet mee te vallen. Dat leidde ook tot grote discussies met de hoofdaannemer. In oktober 2008 werd er zelfs nog aan gedacht om het hele dak af te breken en opnieuw op te bouwen.

Ondertussen bleef de VDAB noodgedwongen in het veel te kleine gebouw in de Stationsstraat zitten.

Lekken dichten

“We hebben de nieuwbouw in maart dan toch voorlopig opgeleverd”, aldus Van Malderen. “Maar die is nu nog niet helemaal in orde. De aannemer moet de laatste lekken het komende jaar dichten.”

De nieuwbouw van de VDAB kostte zo’n 4 miljoen euro. De VDAB verhuist de komende dagen naar de Noordlaan. De dienst is gesloten op 24, 25 en 26 juni. Vanaf 29 juni is de VDAB open op het nieuwe adres in de Noordlaan 4 in Sint-Niklaas.

Joris VERGAUWEN

Meer info: 03-760.16.50

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio