Moordenaar kreeg eerder al politie over de vloer

Moordenaar kreeg eerder al politie over de vloer

Moordenaar kreeg eerder al politie over de vloer

Ranst - In het huis van Staf Hendrickx, die maandag zijn vrouw Christa vermoordde in Ranst, werden eerder al wapens in beslag genomen door de politie.

Stafke Hendrickx (63) uit Wijnegem schoot maandagochtend in de Lievevrouwestraat in Ranst zijn vrouw Christa Hosewol (49) dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. Dat drama speelde zich af aan de woning van Walter Brants (47). Die laatste werd ook beschoten en raakte gewond.

Verstopt in holle binnendeur

Niemand zegt het officieel, maar de politie Minos voerde vorige week al een huiszoeking uit in de woning van Hendrickx aan de Veldstraat in Wijnegem. Daar werden toen meerdere wapens in beslag genomen. Die actie kwam er nadat familie zich zorgen had gemaakt nu Christa een nieuwe vriend, Walter Brants, had.

Blijkbaar werden toen niet alle wapens van Hendrickx gevonden, want maandag volgden de moord en zelfmoord. Aan vrienden en kennissen had hij eerder verteld dat hij “voor het geval dat” altijd een wapen verstopt hield in een holle binnendeur. Zondagavond verklaarde hij in café De Solsleutel in Ranst nog dat “hij de schietclub had gevraagd zijn wapens op te halen of hij zou vodden aanvangen”.

"Lange, jij gaat er eerst aan"

Walter Brants, kersverse vriend van Christa en vrachtwagenchauffeur, herstelt ondertussen in het Heilig Hartziekenhuis in Lier. “Christa en ik verlieten het appartement, want ze zou met mij met de vrachtwagen meerijden naar Frankrijk”, vertelde hij aan de pers. “Staf stond buiten met een revolver in de hand. ‘Lange, jij gaat er eerst aan’, riep hij naar mij. Hij schoot. Ik voelde een klap tegen mijn bovenarm. Meteen zat mijn mouw vol bloed.

Pijn was er pas later. Vervolgens nam Staf Christa bij het bovenlichaam vast, plaatste hij het vuurwapen tegen haar keel en schoot. Op slag was ze dood.” De zelfmoord van Staf Hendrickx zag Brants niet gebeuren. “Ik hoorde het schot wel, maar toen was ik al naar boven gelopen om de politie te bellen.”

"Staf was mijn vriend"

“Staf was vroeger mijn vriend. Ja, hij had als wapenliefhebber minstens twintig vuurwapens in huis. En ja, enkele dagen eerder had hij al een steen tegen mijn ruit gegooid. Maar dat hij tot zoiets in staat was, had ik nooit gedacht.”

Christophe MATTHIJSSENS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio