Tennisclubs willen snelle oplossing

Print
Lier - Al meer dan een jaar onderhandelen Lierse TC en Lyra TC met de stad Lier over nieuwe tennisinfrastructuur op de site van het KTA. De gesprekken verlopen stroef.

Door de verbouwingswerkzaamheden aan het Herman Vanderpoortenstadion moest Lierse TC op 1 april 2000 de tennisvelden aan de Voetbalstraat verlaten. Wanneer over enkele jaren het voetbalstadion aan de Mechelsesteenweg verdwijnt, verliest ook Lyra TC haar terreinen. De stad reikt een oplossing aan: beide clubs kunnen terecht op de gronden van het Koninklijk Technisch Atheneum aan de Predikherenlaan.

"Maar de onderhandelingen verlopen heel moeizaam", zegt Wim Kinnet namens beide clubs. "Momenteel zouden we het recht van opstal voor een symbolische euro kunnen krijgen en geeft de stad ons een renteloze lening van 250.000 euro. Tot daar het goede nieuws. De twee clubs moeten zelf wel minstens evenveel kapitaal inbrengen, want de bouw van vier tennisterreinen en een clubhuis kost algauw rond het half miljoen euro. Maar het recht van opstal duurt slechts 33 jaar. Daarna komt de hele infrastructuur aan de stad toe. Bovendien eist dat stad ook nog een inmenging in de exploitatie van het clubhuis, terwijl we dit met eigen financiële middelen bouwen."

"Nochtans willen wij hiermee een alternatief bieden aan kinderen uit de binnenstad. Die moeten dan niet meer de gevaarlijk Ring (R16) oversteken om te kunnen gaan tennissen", stelt Dré Van Nueten van Lyra TC. "In dat licht lijkt het mij dat een bende vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten, best wat meer ondersteund mag worden."

"De stad heeft de grond zelf maar voor 33 jaar in erfpacht. Dus kunnen we met de clubs natuurlijk geen langere periode overeenkomen", reageert schepen van Sport Freddy Callaerts (Lier Leeft). "Toch proberen we een oplossing te zoeken waarin iedereen zich vindt."

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio