Internationale school ontslaat 26 leraars

Print
Ekeren - De Antwerp International School laat 26 leerkrachten gaan. Dat is ongeveer een derde van de volledige staf.

Leerkrachten en ouders van de Antwerp International School (AIS), al 42 jaar gevestigd in Ekeren, kregen eind vorige week te horen dat de economische crisis ook zware gevolgen heeft voor de school. Ouders en leerkrachten waren geschrokken door het plotse nieuws van de sociale veldslag.

Gisteren werd duidelijk hoe groot de gevolgen precies zijn. 26 leerkrachten werden ontslagen. Ze kregen maandag elk persoonlijk het nieuws te horen van Brits directeur Alun Cooper, die ook de mogelijke voorwaarden met hen besprak.

De directie legt uit dat er een direct verband is met de crisis: internationale bedrijven bestrijden kosten door expats terug te trekken uit België. Een groot aantal van de leerlingen van AIS zijn kinderen van expats. AIS moet zelf voor alle inkomsten zorgen, aangezien het geen subsidies ontvangt als Engelstalige onderwijsinstelling.

De school maakt de berekening volgend schooljaar van 560 naar 400 inschrijvingen te gaan. Een jaar naar de kleuterklas gaan kost 17.840 euro aan de Antwep International School. Het middelbaar onderwijs kost – afhankelijk van de graad – tussen de 21.970 en 23.520 euro per schooljaar.

EBon

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio