Zo pak je enkel het essentiële

Bij het begin van de zomervakantie zitten veel vrouwen met de handen in het haar. Hoe krijgen ze al hun kledij, schoenen, verzorgingsproducten en prullaria in die ene kleine koffer? Wij zetten enkele tips op een rijtje om deze vakantie extra light te reizen!

mgeysmans

Tien paar schoenen om evenveel jurkjes passend op te fleuren, het neemt al snel veel plaats en voorradige kilo's in beslag. Voor je het weet zit je koffer dan ook propvol spulletjes, die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Probeer daarom steeds volgens een stappenplan te werken. Verdeel je kledij in drie stapels: kleding die noodzakelijk is, kledij die je zo graag ziet en spulletjes die je af en toe wel eens wil aandoen. Rol alle kledij van de eerste twee stapels op en steek ze in je koffer. Is er nadien nog wat plaats vrij? Dan mag je twee stukken van je laatste stapeltje kiezen. Probeer steeds kledingstukken te kiezen die bij de rest van je kledij past, zo zal je er meer van genieten op reis.

Schoenen

Schoenen zijn vaak een ware ramp om te pakken. Neem je die makkelijke, maar niet zo sexy, stappers mee, of hou je het bij slippers en torenhoge hakken? Vaak kunnen we de keuze niet maken en steken we alles maar in onze koffer. Toch heb je nooit meer dan 3 paar schoenen nodig. Kies voor één paar schoenen om in uit te gaan, een paar schoenen voor het strand en een paar om te gaan rondtrekken. Zilveren en gouden kleurtjes passen bovendien bij elke outfit, heerlijk handig en modieus!

Ga je op een shoppingtrip en vrees je voor de nodige kofferruimte? Neem dan oude kledij mee, die je al een tijdje wou weggooien of weggeven. Op het einde van je reis kan je deze kledingstukken makkelijk achterlaten of aan een hulporganisatie schenken. En je nieuwe aankopen? Die hebben plots alle kofferruimte die ze kunnen wensen!

Accessoires

Kies in plaats van tientallen schoenen en handtassen voor enkele goedgekozen accessoires. Deze fleuren elke outfit op, en nemen bovendien niet veel tijd in beslag. Probeer ook steeds een tube wasmiddel in je koffer te steken. Zo kan je onderweg je leuke jurkjes wassen en moet je er minder meesleuren!

In plaats van volle toiletspulletjes te kopen, kan je beter je oude badkamerspulletjes meenemen. Deze wegen minder en als ze op zijn op het einde van je vakantie kan je ze gewoon weggooien!

MEER OVER Lifestyle