Alles wat je over parfum wilde weten

Wist u dat geuren een betere herinnering opleveren dan foto's? Dat je elleboog een perfecte geurneutralisator is? En dat bepaalde voedingsmiddelen je parfum minder aangenaam laten ruiken? Wij zetten de leukste parfumweetjes voor u op een rijtje!

mgeysmans

Bloemen kunnen zowel sensualiteit als frisheid uitstralen. Een bloem ruikt nu eenmaal pittiger en dierlijker wanneer ze op het einde van haar bloeitijd is, dan wanneer ze nog in de knp zit. Zelfs het tijdstip doet een bloem anders geuren. Het is dus niet omdat je favoriete parfum rozen bevat, je alle rozenparfums heerlijk gaat vinden.

Geuren roepen bovendien meer herinneringen op dan foto's. Uit onderzoek blijkt dat proefpersonen na 3 jaar nog in 65% van de gevallen een geur herinneren en kunnen associëren met een bepaalde gebeurtenis. Bij foto's is dat slechts in 50% van de gevallen.

Ook de omstandigheden doen je parfum anders ruiken. Slik je bijvoorbeeld medicijnen of heb je net asperges gegeten? Dan zal je parfum minder aangenaam ruiken. Ook je kledij draagt bij tot de ontwikkeling van je lievelingsgeurtje. Zo zijn natuurlijke stoffen beter om de geur op te nemen en te verspreiden dan synthetische stofjes. Als u een hele dag van uw parfum wil genieten, spuit u het best op uw haar, uw rug of vanonder op uw rok. Hierdoor raakt uw neus niet meteen verzadigd en kunt u langer genieten van de weldaden van deze heerlijke geuren.

Wanneer je in de parfumerie bent, heb je het gevoel na tien minuten al niets meer te ruiken. Toch kan je de verzadiging van je neus tegen gaan. Het enige wat je moet doen is even aan de binnenkant van je elleboog ruiken. Deze geur ruik je namelijk elke dag, en veegt alle geurtjes meteen terug weg.

MEER OVER Mode & Beauty