450 werknemers Tibotec en Virco verhuizen van Mechelen naar Beerse

De activiteiten van Tibotec en Virco in het bedrijventerrein Mechelen-Noord verhuizen dit en volgend jaar naar leegstaande gebouwen van Janssen Pharmaceutica in Beerse. Donderdagvoormiddag werden de 450 bedienden van de farmaceutische bedrijven ingelicht.

wverhaert

De verhuis gebeurt in fasen en start nog eind dit jaar. De operatie wordt in de loop van 2010 afgerond. Bedoeling is om alle werknemers mee te verhuizen.

Heikele punten

"De modaliteiten en de specifieke noden van de mensen moeten nog verder worden besproken, zowel met de individuen zelf als met de ondernemersraad", zegt Tibotec/Virco-communicatieverantwoordelijke Hans Vanavermaete.

"Er zal input gevraagd worden van het personeel over waar heikele punten liggen. Daar wordt zeker rekening mee gehouden."

Globaal plan

De operatie maakt deel uit van een globaal plan van Johnson & Johnson. "De verhuis is een wereldwijde oefening om de footprint te verkleinen. De economische en financiële situatie speelt ook een rol", vervolgt hij.

Twee jaar geleden werd ook al gesproken over de verhuis, maar ging die niet door, ondermeer na protest van werknemers. "De economische situatie was anders. Dit keer is het niet enkel Tibotec/Virco waar naar gekeken wordt, maar zijn ook andere sites betrokken. Het is een ander gegeven."

MEER OVER Beerse

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio