Eén baby-scholekster vermist, twee andere krijgen vandaag ring

Eerst het goede nieuws: onze scholeksterkuikens krijgen vandaag in de naam van de wetenschap een ring. Nu het slechte nieuws: K3 werd herleid tot K2.

jrosquin

De drie scholeksterkuikens kipten tien dagen geleden uit het ei op het plat kiezeldak van Gazet van Antwerpen op Linkeroever. Net als bij de echte K3 heeft Kathleen de groep verlaten. Tijdens het weekend is een van de drie verdwenen.

Waarschijnlijk viel het ten prooi aan kraaien of sukkelde het in een afvoerbuis. Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen meent dat de kritieke periode nu voorbij is. Vandaag komt Rodts de kuikens ringen samen met een ringmeester van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen. “Als ze panikeren en van het dak dreigen te vallen, staken we de actie, maar hoe jonger ze geringd worden, hoe beter.”

Intussen liet Cynthia Smet van de firma AZO aan de Katwilgweg, een naaste buur van Gazet van Antwerpen, weten dat ons koppel scholeksters jarenlang zijn eieren op het dak van AZO heeft uitgebroed. “Dit jaar bleef het ouderpaar opvallend afwezig. We waren dan ook blij om te horen dat een koppel - vermoedelijk dezelfde vogels als de onze - bij Gazet van Antwerpen voor kuikens heeft gezorgd.”

KMa

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio