Vier nieuwe bevestigde gevallen van Mexicaanse griep in België

Donderdag werden vier nieuwe gevallen van de Mexicaanse griep aangetroffen in ons land. Het gaat om ouders en hun kindje uit de provincie Antwerpen en een jonge vrouw uit Vlaams-Brabant. België telt nu 24 bevestigde gevallen van de A/H1N1-griep. Dat meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza.

In het eerste geval gaat het om een jonge vrouw uit de provincie Vlaams-Brabant. Zij kwam zondag terug uit Florida, via New York. Dinsdag kreeg ze koorts en woensdag contacteerde ze haar huisarts.

De patiënte wordt thuis geïsoleerd en heeft een behandeling met antivirale middelen gekregen. Haar toestand is niet zorgwekkend. De personen waarmee de vrouw sinds haar terugkeer een nauw contact had, krijgen een preventieve behandeling met antivirale geneesmiddelen en worden thuis geïsoleerd. De vrouw was niet besmettelijk tijdens de vlucht.

De drie andere bevestigde gevallen maken deel uit van hetzelfde gezin uit de provincie Antwerpen. De ouders en hun dochtertje kwamen op zondag terug van een reis naar New York in de Verenigde Staten. Het kind kreeg maandag koorts en hoestte.

Woensdag vertoonden ook de ouders de eerste symptomen van de griep en contacteerden zij hun huisarts. Ouders en kind bleken vandaag positief voor de Mexicaanse griep. Het gezin werd thuis geïsoleerd en krijgt een behandeling met antivirale middelen. Hun toestand is niet zorgwekkend.

Sinds hun terugkeer uit de Verenigde Staten, had het gezin nauw contact met tien personen. Zij krijgen een preventieve behandeling met antivirale geneesmiddelen en worden thuis geïsoleerd.

Vlucht

Omdat het kind mogelijk besmettelijk was tijdens de vlucht, besloten de gezondheidsautoriteiten om de passagierslijst van de vlucht uit New York op te vragen. Als er Belgen een risico hebben opgelopen tijdens deze vlucht, zal de overheid contact met hen opnemen.

De identiteit van buitenlandse passagiers zal aan de gezondheidsdiensten van hun land van oorsprong meegedeeld worden voor verdere opvolging.

Nu in het nieuws