Bedienden Punch Graphix Lier stemmen sociaal akkoord weg

Bedienden Punch Graphix Lier stemmen sociaal akkoord weg

Bedienden Punch Graphix Lier stemmen sociaal akkoord weg

Print
Lier - Bij Punch Graphix in Lier is een voorstel van sociaal akkoord donderdag weggestemd. Dat gebeurde volgens de vakbond LBC-NVK nadat de directie de afspraken verkeerd had voorgesteld. "De directie wilde een nieuwe slag toedienen aan de vakbond", zegt Wim Penninckx van LBC-NVK.

"Na moeizame onderhandelingen werden zeer kleine stapjes voorwaarts gezet in de opmaak van een sociaal plan", vertelt Penninckx. Omdat vakbonden en directie woensdag een punt bereikten waarop verder praten geen zin meer had, beslisten ze om over te gaan tot een stemming bij het personeel.

Vertrouwensstemming

"In de tekst die de directie daarover vervolgens opmaakte, leek het echter alsof het personeel via een stemming de wettelijke bescherming van alle personeelsafgevaardigden in één klap kon wegvegen", zegt de vakbondsman.

"Terwijl er enkel afgesproken was dat de personeelsafvaardiging deel is van het personeel en in dezelfde mate mee getroffen zou worden. Hierdoor draaide de stemming over een mogelijk sociaal akkoord volledig in de richting van een vertrouwensstemming."

Een overgrote meerderheid van de bedienden keurde daarop de plannen van de directie af.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio