Het weer voor vrijdag 19 juni

Het weer voor vrijdag 19 juni

Vakantie

Het weer voor vrijdag 19 juni

Print

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt. Volgens de laatste computerberekeningen blijft de kans op een bui uiteindelijk toch gering. Het noorden van de provincie is het gevoeligst voor zo'n bui. De matige noordwestenwind voert frissere lucht aan waardoor de maxima gemiddeld rond 20°C blijven hangen.

Voor de Kempen kan daar nog een graadje bovenop komen.

Zaterdag is de kans op enkele buien wat groter. Er komen echter ook opklaringen en langdurig droge periodes voor. De aangevoerde lucht is nog steeds fris van oorsprong waardoor de maxima waarschijnlijk overal beneden 20°C zullen blijven.

Zondag begint de dag opnieuw fris met minima rond 5°C. Overdag kunnen de temperaturen een graadje winst boeken maar 20°C is nog steeds iets te fris voor Limburg. De kans op een bui is dan wel weer kleiner en we krijgen ook wat vaker de zon te zien. In de loop van de dag draait de zwakke wind van noordwest naar noordoost.

Maandagblijft het overal droog en vaak zonnig. Na een koude start met minima tussen 4°C in de Kempen en 6°C elders in Limburg wordt het toch een aangename dag met maxima net boven 20°C. Dat alles hebben we te danken aan een opwarmende en uitdrogende noordoostenwind.

Dinsdag wordt het nog enkele graden warmer. De maxima kunnen dan 23 tot 24°C bereiken en het blijft de hele dag droog. Er is veel zonneschijn maar vooral in het oosten van de provincie kunnen er ook tijdelijk wat wolkenvelden binnendrijven.

Woensdag gaan we verder op dit elan en kunnen de temperaturen zelfs stijgen tot 25°C. Ook dan is het droog en vaak zonnig boven Limburg.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN