Verzekeraar P&V maakt 250 miljoen euro verlies

De verzekeringsgroep P&V heeft vorig jaar een verlies geboekt van 249,72 miljoen euro. Door de financiële crisis werden de beleggingen die de maatschappij had gedaan immers een pak mnder waard.

jvangeyte

Elke verzekeraar moet geld opzij leggen om later vergoedingen te kunnen betalen aan zijn klanten. In afwachting daarvan wordt dit belegd.

Ook P&V doet dat. De verzekeraar uit de socialistische zuil investeerde vooral in obligaties. En die zakten vorig jaar een pak in waarde. Vooral de obligaties die werden uitgeven door banken zagen hun tussentijdse waarde gevoelig teruglopen. In totaal keek P&V op zijn beleggingen aan tegen een globale waardevermindering van 450 miljoen euro.

Hogere premies?

Om dit verlies op te vangen wil P&V snoeien in zijn kosten. Die moeten met 15% omlaag. Bovendien moet de verhouding tussen de ontvangen premies weer normaliseren. Dat betekent ofwel het afstoten van slechte risico's, ofwel het optrekken van de premies ofwel een combinatie.

P&V inde vorig jaar voor 1,477 miljard euro aan premies. Dat is een verdubbeling tegenover 2007. Een resultaat dat er vooral kwam door een verdubbeling van ING Insurance, dat intussen bij dochtermaatschappij Vivium werd ondergebracht.

JVG

Nu in het nieuws