Tour wraakt Tom Boonen

Tour wraakt Tom Boonen

Tour wraakt Tom Boonen

Print
Voormalig wereldkampioen Tom Boonen (Quick.Step) is, net als vorig jaar, niet welkom in de Ronde van Frankrijk. "Zijn imago en gedrag stemmen niet overeen met de reputatie van de Tour", meldt organisator ASO. "Wij kunnen de aanwezigheid van Boonen niet aanvaarden."

"Tom Boonen en zijn ploeg hebben de mogelijkheid om de beslissing aan te vechten bij het Frans olympisch comité", luidt het nog.

UCI

De wielrenner leverde in april een positieve cocaïneplas af. UCI-voorzitter Pat McQuaid verklaarde dat Boonen gerechtigd is tot deelnemen. De Internationale Wielerunie zal immers geen disciplinaire procedure opstarten tegen Boonen.

Tourorganisator ASO liet meermaals weten dat de houding van de UCI het standpunt van ASO bepaalt. Dat blijkt niet te kloppen, nu Boonen niet meer welkom is.

Gerechtelijke actie?

De 'Bom van Balen' en zijn team kondigden gerechtelijke stappen aan, in het geval van een uitsluiting. "Cocaïne buiten competitie is geen doping, hoe je het ook draait of keert. In geval van uitsluiting wordt Boonen het recht op arbeid ontzegd, op basis van willekeur bij Tour-organisator ASO", liet Boonens advocaat Luc Deleu eerder weten.

De Ronde van Frankrijk start op 4 juli in de straten van Monaco.

Meer sportnieuws