SK Gerda moet alweer verhuizen

SK Gerda moet alweer verhuizen

SK Gerda moet alweer verhuizen

Print
Sint-Niklaas - De voetbalclub neemt haar intrek op de voetbalterreinen van Red Star Waasland in de Pastoor Copstraat nabij De Ster in Sint-Niklaas.

In feite is het voor SK Gerda, dat al bestaat sinds 1938, de vierde verhuizing in het bestaan van de voetbalclub. Gerda speelde jaren op Heimolen, verhuisde nadien naar de Klokkedreef, moest in 2002 noodgedwongen uitwijken naar de voetbalterreinen op Puyenbeke in de Watermolenstraat en begint nu opnieuw aan een nieuw hoofdstuk.

Vierdeprovincialer Gerda zal vanaf volgend voetbalseizoen als thuisbasis de terreinen in de Pastoor Copstraat in Sint-Niklaas hebben, in de ’bossen van De Ster’, waar het toenmalige Red Star Haasdonk groot werd. De verhuizing van Puyenbeke naar De Ster is voor Gerda een grote stap, die toch niet helemaal zonder strubbelingen werd gezet.

“We zijn nooit vragende partij geweest om te verhuizen”, verduidelijkt voorzitter Nancy Van Puyvelde. “We hadden op Puyenbeke alles wat we wilden. Helaas wilde Red Star Waasland alle activiteiten op Puyenbeke onderbrengen. Red Star zou dan zijn ’oude’ terreinen aan De Ster definitief verlaten. Het valt ons zwaar, maar met de hete adem van grote broer Red Star in onze nek hadden we geen keus.”

Optimisme

Of het nu al dan niet een ’gedwongen’ verhuizing is, daar was woensdagavond nog discussie over. Toen schepen van Sport Gaspard Van Peteghem (sp.a) de situatie wilde verklaren, was er toch enig gemor bij het Gerda-bestuur. Maar uiteindelijk nam het optimisme wel de bovenhand. “We zijn eigenlijk niet gedwongen door Red Star, maar wel door de omstandigheden”, meldt Van Puyvelde.

“We moeten nu wel weer van nul beginnen, maar op onze eigen pleinen en met onze eigen infrastructuur kunnen we een betere jeugdwerking uitbouwen. Gerda zal zich weer als sociale en volkse club kunnen profileren. We zijn altijd een club uit de stad geweest. We gaan ook starten met eigen vervoer om jongeren naar De Ster te brengen.”

Voetbalclub SK Gerda telt momenteel zo’n 120 jeugdspelers en 40 spelers in het A- en B-elftal. “Dit is een keuze tussen eigenheid en risico. We blijven in ieder geval bestaan. Een ding is zeker: we gaan nu niet meer verhuizen!”

Joris VERGAUWEN

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio