Jaar wachten voor poetshulp van OCMW

Print
Waasmunster - De poetsdienst van het OCMW van Waasmunster wordt overstelpt met aanvragen.

Wie bij het OCMW van Waasmunster poetshulp wil aanvragen, moet rekening houden met wachttijden tot een jaar. De poetsdienst, die via het systeem van dienstencheques werkt, kan de enorme vraag niet beantwoorden.

“We hebben nu 21 poetsvrouwen in dienst die 38 uur per week werken en zo’n 180 gezinnen bedienen”, schetst OCMW-voorzitter Michel Du Tré. “De lange wachtlijsten zijn er al een tijdje. Momenteel wacht een zestigtal gezinnen op poetshulp. We zijn inderdaad 'overbevraagd'.”

Verlieslatend

Het OCMW startte een paar jaar geleden met een poetsdienst met dienstencheques. Maar die afdeling is door het grote succes merkwaardig genoeg bijna verlieslatend. “We komen alsmaar dichter bij het punt dat we verlies maken. Dat komt omdat wij poetshulp uit de openbare sector aanbieden."

"Dat wil zeggen dat de poetsvrouwen ook het statuut van overheidspersoneel hebben, en bijvoorbeeld recht hebben op 32 vakantiedagen. In de private sector is dat maar twintig dagen. We zijn dus veel minder concurrentieel.”

Winst verkleint

Het OCMW is op korte termijn niet van plan om de poetsdienst op te doeken. “Maar de winst verkleint wel elk jaar”, geeft Du Tré nog mee. “Als de subsidiestroom voor de dienstencheques van de federale overheid blijft zoals nu, zal het ook verlieslatend blijven.”

JOVE

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio